Евтини камини

Печки на твърдо гориво – кой е най-практичния вариант

Макар и в останалата част от Европа това отдавна вече да не е така, в България може да се каже, че отоплението на твърдо гориво все още заема много важно място и се използва като основен начин за поддържане на температурата у дома през зимата.

Както, може би, вече се досещате за причината, това е по-ниската цена, с която може да се осигури комфортна температура за живеене през студените и мразовити месеци от годината.

Кое се числи към твърдото гориво

Евтини каминиКъм твърдото гориво спадат всички видове горива, които са в твърдо агрегатно състояние. Такива източници на отопление са дървата за огрев, въглищата (те вредят най-много на околната среда), както и различните видове пелети и брикети.

И докато някои видове, като например въглищата, за които току що споменахме, замърсяват изключително много въздуха и е крайно препоръчително да бъдат избягвани, то други видове, като например пелетите, имат наистина много предимства, сред които е и това, че замърсяват значително по-малко въздуха

Печката с пелети намалява сметките за ток през зимата

Както казахме, твърдото гориво може изключително много да намали сметките за ток. Едно от най-добрите решения в това отношение са пелетите. Те имат само един недостатък и той е, че самите камини с пелети са доста по-скъпи.

Те изискват известна първоначална инвестиция, но след като това бъде вече решено като проблем, от там нататък следват само ползи от тяхното ползване. Най-голямата разлика, която ще забележите са много ниските сметки за ток през зимата.

Печките с пелети могат да бъдат организирани така, че да топлят и вода за нуждите на домакинството, така че да спестите от ток за поддържането на топла вода в бойлера.

Поддръжката е лесна, а дизайнът – стилен и модерен

Печките с пелети са не само решение, което ще ви облекчи финансово, но ще ви спести и доста грижи и усилия. Печките с пелети не се нуждаят от специално внимание и усилия, тъй като се самопочистват.

Освен това, дизайнът на съвременните печки с пелети е много добър, така че те могат да се впишат много лесно в дизайна на едно съвременно жилище.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *