Кори за врати на автомобили

Повече информация за корите на автомобилните врати

Модерните панели на автомобилните врати са изработени от формована пластмаса, която осигурява надеждна странична защита. В допълнение, те предпазват пътниците в автомобила и се сливат с останалата част от интериорния дизайн и декор. Прочетете, за да научите повече за корите на автомобилните врати. И ако искате да добавите малко стил към вашия автомобил, изберете кожени кори – те ще издържат много години. И не се притеснявайте за цената – инвестицията си заслужава.

Модерните кори на автомобилните врати са изработени от формована пластмаса

Най-разпространеният материал, използван при производството на кори за автомобилните врати, е пластмасата. Пластмасата е най-лекият наличен материал и следователно помага за подобряване на разхода на гориво на автомобила. Пластмасата също не ръждясва, за разлика от метала. Формованият пластмасов панел на вратата ще издържи най-малко 190 000 км, в зависимост от типа климат, на който е изложена колата. Това е основно предимство на пластмасовите панели пред металните врати.

Докато формованите пластмаси са сравнително евтини, те може да не са толкова издръжливи, колкото другите материали. Един алуминиев панел на вратата, например, може да издържи повече, ако се грижите добре за него.

Осигуряват надеждна странична защита

Има няколко фактора, които трябва да имате предвид, когато избирате кори за врати на кола. Страната на водача няма да изисква много защита, но страничните врати, които имат допълнително пространство, ще изискват по-здрав материал. В крайна сметка, вие искате панел на вратата, който е възможно най-издръжлив.

Освен че осигуряват надеждна странична защита, панелите на автомобилните врати имат и естетически и ергономични характеристики. Панелът на вратата трябва да е достатъчно здрав, за да насочва товарите към каросерията на автомобила. Страничните сблъсъци често водят до наранявания от смачкване от панела на вратата. За да се борят с това, корите на вратите са проектирани да абсорбират и разсейват тази сила. Това е особено важно при сблъсък, при който страната на водача е най-уязвима. Панелите на вратите на автомобила трябва да предпазват главата, врата и гръбнака на пътника при страничен удар.

Те са екологично чисти

Използването на по-екологичен материал за панелите на вратите на вашия автомобил е добра идея. Тези с високо съдържание на конопени влакна се считат за най-екологичния вариант и също така притежава подходящи механични свойства. Неговото въздействие върху околната среда е много по-малко в сравнение с други материали като стъклени влакна или глинен нанокомпозит. Но има някои недостатъци при използването на този тип материал за вратите на вашия автомобил. Прочетете за някои от тях.

Вътрешният панел на автомобила може да бъде направен от едно парче формована пластмаса или няколко. Вътрешните панели на автомобила са изминали дълъг път от първите вътрешни панели. Те са еволюирали от дърво и тънък картон до формована пластмаса. В днешните модерни автомобили те са съставени от множество части, направени от рециклирани материали, и могат да имат електронни функции или зони за съхранение.

Ще са ви нужни щипки

Ако сте се чудили какво са щипки за кора на врата – това са крепежни елементи, с чиято помощ панелите се закрепват към вратите. Ще ги откриете в най-добрите магазини за авточасти. За България, Car-Expert е един от най-препоръчваните, от който хиляди шофьори са доволни.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *