Редки видове цветя

Редки видове цветя

Много хора са чували за редки видове цветя, но виждали ли сте ги?  Вижте повече за някои видове редки цветя, както и техните уникални характеристики. Може да ви е интересно да научите повече за уникалната миризма, размера и цвета на тези цветя.

Титаничен аморфофалус

Ако и преди сте се интересували от редки цветя, вероятно сте чували за Amorphophallus titanum, популярно още като трупно цвете. Наречено е така, заради ужасната миризма, която излъчва, макар да изглежда изключително красиво. Цветето може да порасне до два метра и цъфти изключително рядко. Цветето се среща на остров Суматра в Малайския архипелаг.

Редки цветя - Титаничен аморфофалус

Камелия Мидълмист

От този червен вид Камелия са останали само два екземпляра в света, които се отглеждат в ботанически градини във Великобритания и Нова Зеландия. Цветето е кръстено на своя откривател Джон Мидълмист, който през 1804 г. го носи от Китай в Обиденото кралство. Цветето е красиво и има приятен аромат.

Редки цветя - Камелия Мидълмист

Жълта и пурпурна венерина пантофка

Така се нарича един от най-редките видове орхидеи в света. Среща се в Европа, като във Великобритания, например има само един екземпляр. Едно цветче от тази орхидея струва над $5000.

Редки цветя - венерина пантофка

Шоколадов космос

Цветето с това романтично название е много красиво, има тъмночервени или кафяви цветове. През лятото ухае на ванилия. За съжаление, е изчезнало в естествените си вид и днес съществуват само негови изкуствени клонинги.

Редки цветя - шоколадов космос

 

Папагалски клюн

Папагалски клюн е растение, което живее на Канарските острови и учените смятат, че се е опрашвало от вид птица, който вече е изчезнал. Красивото цвете цъфти най-добре през пролетта и се наслаждава на хладно време. Към момента са останали само няколко екземпляра.

Редки цветя - Папагалски клюн

Гибралтарско плюскавиче

Това прекрасно цвете е слабо ароматно и цъфти през нощта. През 1992 г. Гибралтар официално обявява цветето за изчезнало, но само 2 години по-късно, алпинист го открива на скали. В наши дни се отглеждат няколко екземпляра в ботанически градини в Гибралтар и Лондон.

Редки цветя - Гибралтарско плюскавиче

Изумрудена лоза

Цветето е наречено така, заради вида и цвета си. Гроздовете му могат да достигнат до три метра дължина и имат красив синьо-зелен цвят. Цветето се среща в тропически гори на Филипините.

Редки цветя - Изумрудена лоза

За съжаление, тези цветя могат да бъдат видени само на няколко места в света, и дума не може да става да ги закупите за отглеждане или букет.

Но, ако търсите красиви и ароматни цветя за букети, един от най-препоръчваните в страната магазини за цветя – Жардин, с удоволствие ще ви предложи огромно разнообразие от варианти, страхотни цени и бърза доставка до посочен адрес!

Жардин - логоИзображения: Wikipedia


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *