Счупен дисплей

Какво да направя, ако екранът на телефона ми е счупен?

Ако телефонът ви има счупен екран, ето няколко неща, които трябва да направите. Сменете екрана сами или намерете професионален сервиз за смяна на дисплей. Ако не сте сигурни към кого да се обърнете, намерете сервиз онлайн.

Ремонт на счупен екран на телефон

Повредата на екрана на смартфона се случва сякаш на забавен каданс – това се случва чрез изпускане, напукано стъкло, напукана пластмаса и дори счупен екран. Първото нещо, което трябва да направите, е да проверите дали телефонът е в гаранция. Ако е така, се обърнете към магазина, от който е закупен.

Трябва да имате предвид, че счупеният дисплей не е гаранционна повреда и ще се наложи да заплатите замяната, но пък ремонтът от лицензирания сервиз на магазина няма да анулира гаранцията. А може да ви се наложи да я използвате.

Ако телефонът е с изтекла гаранция, тогава имате няколко други плана за действие.

Смяна на самия телефон

Преди да преминете към поправка, направете необходимите сметки и изчислете дали покупка на нов телефон няма да ви излезе по-изгодно. Смяната на дисплей не е много евтин ремонт, особено ако е засегнат и тъч скрийна. В случай че все пак се решите на ремонт, по-долу са някои варианти да го направите.

Ремонтиране на телефона от вас самите

В наши дни в интернет има много насоки стъпка по стъпка как да поправим каквото и да е. Преди да пристъпите към самия ремонт, проучете стъпките внимателно и се уверете, че ще се справите. Намерете необходимите ви части, като се уверите, че са оригинални и изправни. Пазарувайте от лицензирани търговци, не от непознати в интернет. След това, преминете към ремонта.

Тук трябва да имате предвид, че често такъв ремонт може да изглежда много по-лесен, отколкото всъщност е, и винаги има шанс да не се справите. Затова, ако не ви се рискува, намерете професионалист.

Намиране на професионален сервиз

Ако сте взели решение да доверите ремонта на специалист, първо си напишете домашното и проучете за наистина добър сервиз. Не се изкушавайте да влезете в първия срещнат такъв. Прочетете внимателно онлайн различни отзиви на клиенти, или попитайте близки и познати. Със сигурност, поне един от тях е ползвал такава услуга.

След като намерите сервиз, чиито условия ви се струват подходящи, свържете се с тях и уточнете всичко, което ви интересува. Покажете състоянието на телефона, попитайте за срока на поправка, както и за конкретна цена. Уточнете дали сервизът изисква капаро и какви са методите за плащане. И не на последно място, когато оставяте телефона си, не забравяйте да изискате приемо-предавателен протокол или поне някаква бележка, удостоверяваща, че сервизът е приел телефона.


Posted

in

,

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *