За какво да помислим преди да ползваме рент-а-кар с куче

Да имаш куче определено може да се опише като вълнуващо приключение, а четириногият ви приятел съвсем скоро ще стане скъп член на семейството, без който няма да можете и ден.

Проблемът е когато настъпи лятната ваканция и искате да се отправите към някое вълнуващо място с домашния си любимец. Ако притежавате собствен автомобил, това е лесно – просто ще го качите в колата и готово.

Но какво да правите, в случай, че не притежавате собствено возило? Как да организирате нещата така, че да наемете автомобил, в който да можете да пътувате с кучето си без проблем?

Изберете подходящата компания

Първата и най-важна задача, която имате, това е да проучите възможностите за наемане на автомобил от компания, която позволява да возите и четириногия си приятел вътре (за повече информация, можете да разгледате SofiaRentACar.bg).

Това трябва да се попита директно и без недомлъвки, защото политиката на различните компании може да бъде наистина много различна. Ако в една компания няма проблем в това да качите кучето си в колата, то в друга може да е строго забранено.

Макар и да не може да се обобщи толкова лесно, все пак може да се каже, че в по-големите компании правилата като цяло са доста по-либерални, а и е по-малко вероятно да възникнат и някакви други проблеми.

В същото време бъдете по-внимателни с малките компании, които често ви казват едно, а после може да излезе съвсем друго и например да ви начислят такса за допълнително почистване, защото уж сте оставили пясък на седалката от кучето, макар и вие да сте проверили това съвсем стриктно преди връщане.

Погрижете се за чистотата – тя е ваша отговорност

В повечето компании за отдаване на коли под наем кучетата са добре дошли и могат да пътуват без проблем в наетия от вас автомобил. Има само едно изискване, с което трябва да се справите.

Когато качвате кучето си в наето превозно средство, поставете някакво одеяло или шалте, върху което да стъпва и сяда вашето куче, така че да не оставя след себе си мръсни следи по седалката.

Дори и компаниите, които са най-отворени за хора, пътуващи със своите кучета, ще ви кажат, че имат едно основно изискване към вас и то е колите да бъдат върнати в добро състояние и без следи от замърсяване по тях.


Posted

in

by

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *