Защо американците не използват бидета?

Има много причини, поради които американсните не използват бидета. Тези, които не ги използват, не са наясно с ползите от тези устройства. В тази статия ще обсъдим плюсовете и минусите на бидетата и техните предимства. Ще разгледаме и разходите за бидета и ползите от тях за околната среда.

Аргументи в полза на бидетата

Аргументите в полза на използването на бидета са различни. Те варират от лични предпочитания до здравословни проблеми. Въпреки че повечето експерти твърдят, че бидетата подобряват хигиената в банята, те може да не са добра идея за всеки. Някои твърдят, че бидетата не могат да помогнат на хора с хемороиди или проблеми с придвижването. Някои се притесняват и от микробите, които могат да се крият в бидетата. Други се притесняват, че горещата вода може да бъде неприятна. За щастие, почистването на моноблок с биде, не е трудно и поддържането на добрата хигиена би била лесна.

Въпреки нарастващата популярност на бидетата, Съединените щати се противопоставят на тази тенденция. Хората от страната, са се запознали с тях по време на Втората световна война. Военнослужещите, които посещавали публични домове, се запознали с тях. Освен това някои хора свързвали използването на бидета със сексуални услуги. Тези погрешни схващания е възможно да са били подсилени от пуританската история на страната.

Предимства на бидетата

Когато имате здравословно състояние като артрит, възпаление на ставите или хемороиди, може да не сте в състояние да използвате тоалетната самостоятелно. Бидетата са чудесно решение за тези хора и могат да бъдат изключително полезни за ежедневието. Както подсказва името, бидетата почистват отпадъците, след като човек използва тоалетната. Не е необходимо допълнително използване на хартия и това улеснява човека да се чувства по-независим в банята.

Бидето може да помогне и на хора със здравословни проблеми, като хемороиди или синдром на раздразнените черва. То им помага да се чувстват по-комфортно, докато почистват. Освен това, бидетата са много удобни за хора, които трудно достигат до всички части на банята. Те могат да помогнат за предотвратяване на появата на инфекции, както и да сведат до минимум риска от раздразнение на кожата.

Цена на бидетата

Въпреки че цената на бидетата може да изглежда висока, те са по-достъпни, отколкото много хора си мислят. Ако обмисляте закупуването на такова биде, трябва да имате предвид, че бидетата се предлагат в много различни стилове. Можете да получите биде с отопляеми седалки или дистанционно управление. В зависимост от това какво искате, те могат да варират от 40 до стотици лева.

Средностатистическият американец използва 141 ролки тоалетна хартия годишно. Това представлява над 20 % от цялото потребление на тоалетна хартия в света. За производството на една ролка тоалетна хартия, са необходими около 37 галона вода. За сравнение, средното биде използва само една осма от това количество вода, което означава, че ще спестите пари и от тоалетна хартия.

Бидетата се използват в Европа от векове. За пръв път те са използвани във Франция, но англичаните не са искали да възприемат френската технология. А заради пуританското минало на Америка, идеята не се е наложила и тук. Въпреки очевидните ползи от бидетата, американците бавно ги възприемат. Вероятно обаче, това се е променило, тъй като все повече американци осъзнават ползите от наличието на биде.

Екологична устойчивост

Едно от многото предимства на използването на биде е фактът, че те могат да бъдат екологични. Всъщност, използването на биде може да намали употребата на тоалетна хартия. Това е голям плюс, особено за горите, тъй като хартията не е биоразградима. Освен това, бидето е по-хигиенично от тоалетната хартия и не натоварва толкова околната среда. Може дори да ви е трудно да повярвате, че бидетата могат да се считат за “зелени” в сравнение с хартиените кърпички.

Докато бидето използва само една литра вода, тоалетната хартия може да изразходва пъти повече. Също така е добра идея да се застъпвате за екологично устойчиви системи за отпадъци, тъй като остарелите канализационни системи могат да наводнят общностите с нехигиенични отпадъци.

 


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *